Φιλοσοφία K-Boo News Σημεία Πώλησης Αναφορές για την K-Boo BLOG FAQ

Κεντρική  Νέο!!  Κοσμήματα  Μουσεία & Galleries  Very Greek!  Γάμος  Βάπτιση  Βρεφικά Γούρια  Αντικείμενα 


 
Στο BLOG της K-Boo θα βρείτε ότι ενδιαφέρον ανακαλύπτουμε στο internet και αφορά το design και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Old Market Library, Min Buri, Bangkok, Thailand
Δημοσίευση : 21 Ιουνίου 2012
Σχετικό site : http://www.tyinarchitects.com/
Φωτογραφίες και υλικό : από το site της εταιρίας

Η «back to basics» (σε αξίες, αρχές, υλικά και μεθόδους) προσέγγιση της ζωής και των ζητημάτων μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Φωτεινό παράδειγμα η βιβλιοθήκη μιας μικρής κοινότητας της Ταϊλάνδης, η οποία αναστηλώθηκε υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομικές δυνατότητες, με φτηνά υλικά, γνώση, εμπειρία, θέληση και τεχνογνωσία. Το ζητούμενο ήταν να αναβιώσει το 100 ετών κτίριο στο κέντρο της κοινότητας ως βιβλιοθήκη.

06_PasiAalto_OML_Final.jpgΤο αρχιτεκτονικό γραφείο YIN ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να αναπτύξει projects σε φτωχές – υπανάπτυκτες περιοχές της Ταϊλάνδης, της Ουγκάντα, της Σουμάτρα και της Νορβηγίας (όπου και η έδρα τους). Κεντρικό πιστεύω στην αρχιτεκτονική τους φιλοσοφία είναι ότι τα πάντα πρέπει να εξυπηρετούν και να δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες ανάγκες.

Όλα τα projects τους στηρίζονται στην ανάμιξη των κατοίκων κάθε περιοχής σε όλα τα στάδια (από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση) και στη χρήση ντόπιων υλικών και τεχνογνωσίας στην κατασκευή.

08_PasiAalto_OML_Final.jpgΓια το συγκεκριμένο project βασικό ζητούμενο ήταν να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης του νερού κατά τις περιόδους των βροχών. Για το σκοπό αυτό και το όλο κτίσμα υπερυψώθηκε, ώστε να μπορεί να είναι προσβάσιμο και στις περιόδους αυτές.

18_PasiAalto_OML_Final.jpgΣτην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν ντόπια ξύλα σε δεύτερη χρήση.

13_PasiAalto_OML_Final.jpg19_PasiAalto_OML_Final.jpgΟι κάτοικοι εξ’ αιτίας του αβέβαιου νομικού πλαισίου κτίσης γης που ζουν, απέφευγαν να επενδύσουν στη βελτίωση των σπιτιών τους, και φυσικά ήταν πολύ επιφυλακτικοί αρχικά στην ανάμιξή τους στο projects. Στην πορεία όλα κάμφθηκαν και το project έγινε πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον.

12_PasiAalto_OML_Final.jpgΠερισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο site της εταιρίας. εδώ.

Copyright K-boo 2012